Geldvoorelkaar.nl kiest voor backup-service van client control

November 2018

Het borgen van de continuïteit van processen wordt voor financieel dienstverleners steeds belangrijker. Wat gebeurt er bij een calamiteit zoals een faillissement van een toeleverancier, brand of Ddos-aanval op een computersysteem? Kunnen klanten dan gewoon worden geholpen en kunnen betalingen gewoon worden uitgevoerd? Sinds enkele jaren zijn er partijen op de markt die er voor zorgen dat bedrijven bij een dergelijke calamiteit kunnen blijven functioneren. Dit wordt back-up service genoemd.

Client Control is zo’n bedrijf dat back-up services aanbiedt. Vandaag kondigden Ron Kiesling van Client Control en Edwin Adams van het crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl aan dat zij een overeenkomst zijn aangegaan waarbij Client Control als back-up servicer gaat optreden voor Geldvoorelkaar.nl.

‘Geldvoorelkaar.nl is het grootste crowdfunding platform van Nederland. De samenwerking met Client Control is een belangrijke stap in het professionaliseren van de markt en ons platform’, aldus Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl ’We spelen in op de behoefte van klanten en toezichthouders naar continuïteit, risicobeheersing en een stabiele dienstverlening. Geldvoorelkaar.nl is het eerste crowdfunding platform dat de continuïteit van processen borgt met een externe professional. Dit zal het vertrouwen in ons platform en onze dienstverlening verder versterken.’

Client Control is een toonaangevende leverancier van creditmanagement diensten en biedt ook diensten aan op het gebied van debiteurenbeheer en back-up services.  Ron Kiesling, directeur bij Client Control, over de samenwerking: ‘Geldvoorelkaar.nl is marktleider in Nederland op het gebied van het verstrekken van alternatieve financieringen voor het MKB en particulieren. Met deze financieringen kunnen zij zich richten op hun ambities en de groei van hun bedrijven. Wij zien een enorme meerwaarde van dit type financieringen. Daarom waarderen we ook oprecht de mogelijkheid om op te mogen treden als exclusieve back-up servicer. Geldvoorelkaar.nl is een fantastische toevoeging aan onze groeiende opdrachtgeversportefeuille’.

Het systeem van Client Control is zo ingericht dat de dienstverlening bij een calamiteit al binnen 48 uur weer volledig up & running is. Betalingsverwerking, facturatie en debiteurenbeheer zijn diensten die in het service-center van Client Control door specialisten worden uitgevoerd. Deze specialisten zijn volledig op de hoogte van de processen van de opdrachtgever.

Edwin Adams van Geldvoorelkaar: ‘In de afgelopen weken is alle kennis overgedragen en is de geautomatiseerde gegevensuitwisseling geimplementeerd. Voor de continuïteit van ons platform is deze samenwerking van groot belang. Wij hebben er alle vertrouwen in!.’

Over Client Control
Client Control is in 2016 opgericht en gevestigd in Utrecht, als samenwerkingsverband tussen incasso- en gerechtsdeurwaarders organisatie Flanderijn en Career Control: twee toonaangevende partijen op het gebied van credit management.

  • Flanderijn heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van incasso en deurwaarderswerkzaamheden voor de top van het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven.
  • Career Control is al jaren marktleider in de bemiddeling van creditmanagementspecialisten.

Op basis van de groeiende klantvraag naar uitbesteding van (deel)processen op het gebied van order to cash, sloegen de partijen de handen ineen. Samen startten zij Client Control: een kwalitatief servicecenter met een maatwerkoplossing op niveau en het vermogen om snel en flexibel te schakelen.

Client Control is een internationaal opererend order to cash servicecenter voor zakelijke klanten. Wij nemen het totale debiteurenbeheer uit handen en zetten hiervoor de meest geavanceerde techniek in, in combinatie met de juiste professionals. Het resultaat is een verbetering van de cashpositie én de klanttevredenheid.

Over Geldvoorelkaar.nl
Geldvoorelkaar.nl is sinds 2012 het grootste MKB crowdfunding platform van Nederland en beschikt over een vergunning van de AFM. Projecten worden na een grondige beoordeling en persoonlijke begeleiding op het platform gepubliceerd en voorgesteld aan duizenden investeerders. Elke investeerder kiest projecten waarin hij (of zij) wil investeren, op basis van kenmerken van de aanvrager en het project.

Voor leningen met een looptijd vanaf 6 tot 120 maanden en een omvang van € 25.000 tot boven € 2 miljoen. Meer dan 97% van de gepubliceerde projecten worden succesvol gefund. Crowdfunding is naast het verkrijgen van krediet een uitstekend marketing instrument. Geldvoorelkaar.nl regelt alle zaken op het gebied van de contracten en betalingen waardoor klanten volledig worden ontzorgd.